SAVJETNICA ZA FUNDRAISING I MENADŽMENT NEPROFITNIH ORGANIZACIJA

Mladenka Majerić

Moj poduzetnički mindset usmjeren je stvaranju dobrih društvenih vrijednosti i zdravog socijalnog kapitala kroz podršku neprofitnim organizacijama.

Ja sam društvena poduzetnica koja se bavi fundraisingom i menadžmentom neprofitnih organizacija. Moja svrha je pomagati ljudima i organizacijama kako bi oni mogli pomoći drugima.

Kako sam došla do toga da se bavim fundraisingom?

Studirala sam turizam i hotelijerstvo prije 25 godina i da mi je tada netko rekao da ću se profesionalno baviti fundraisingom vjerojatno ne bih razumjela o čemu govori niti kakav bi to posao bio.

Ali prije nego što sam se počela profesionalno baviti fundraisingom, profesionalno sam se bavila klaunovima, što je još veći paradoks od bavljenja fundraisingom. 

CRVENI NOSOVI klaunovidoktori (2011-2020)

Jer fundraising je ipak poslovna funkcija neprofitnih organizacija koja se u svijetu već desetljećima intenzivno razvija, ali klaunovi, to je bila jedna sasvim druga priča.

Međutim bila sam poduzetna, hrabra i otvorena za iskoračiti u nepoznato i tako sam od onoga što je trebalo biti šestomjesečni angažman podrške udruzi, postala izvršna direktorica i devet godina vodila i izgradila udrugu CRVENI NOSOVI klaunovidoktori u Hrvatskoj.

ŽUTA TOČKA – izgradnja fundraising kulture u Hrvatskoj (2021)

Tako da me rad s klaunovim doveo do toga da shvatim kako se želim profesionalno baviti fundraisingom i doveo do jedne druge boje, a to je „Žuta točka“ koja je projekt za izgradnju fundraising kulture u Hrvatskoj. „Žuta točka“ je moj san kako stvoriti fundraising profesiju u Hrvatskoj, kako stvoriti nova radna mjesta u neprofitnim organizacijama i kako osnažiti ljude da stvaraju što više društvenih vrijednosti i što više dobrobiti za druge ljude na poduzetan, kreativan i etičan način.

MLADENKA MAJERIĆ

ISKUSTVO

  • U Savezu društava Naša djeca Hrvatske tri godine radila na programima “Grad/općina – prijatelj djece” i “Za osmijeh djeteta u bolnici”.
  • Devet godina izvršna direktorica udruge CRVENI NOSOVI klaunovidoktori te aktivno sudjelovala u radu međunarodne organizacije RED NOSES Clowndoctors International.
  • Certificirani je Executive coach.
  • Tijekom zadnje tri godine vodi radionice strateškog planiranja za udruge u Hrvatskoj te savjetovanje i edukacije iz područja fundraisinga.
  • U suradnji s Hrvatskom zajednicom županija i Zakladom Konrad Adenauer pokrenula je projekt „Žuta točka – izgradnja fundraising kulture u Hrvatskoj“.
  • Završila program liderstva neprofitnih organizacija – Central and Eastern European Leadership Development program „Leaders of tomorrow“
  • Završila program „Certificate in Fundraising“ britanskog Instituta za fundraising. 
  • Dobitnica nagrade MBA Croatia za društveni doprinos za 2020. godinu. 
Mladenka-diploma
KOMENTARI KLIJENATA

EDUKACIJA - „Uvod u fundraising i izrada fundraising plana“

"Sudjelovao sam u velikom broju edukacija i radionica, ovu radionicu ocjenjujem kao jednu od najboljih. Dobro su pripremljeni materijali a što je najvažnije voditeljica radionice Mladenka Majerić je koristila dobru metodologiju i bila je jasna u izričaju, mi kako sudionici smo mogli aktivno sudjelovati u tijeku radionice."

"Odlično pripremljena radionica, vrlo opuštena atmosfera, čini mi se kako svi imamo priliku reći, pitati, komentirati (što nije uvijek slučaj s on-line radionicama, stoga 5+ voditeljici), stvarno je odlično interaktivno iskustvo. Voditeljica radionice puno toga donosi iz vlastitog bogatog iskustva, lijepo nas moderira, materijali su kvalitetni i slikom/zvukom prenose poruku... Stvarno bih ovo iskustvo preporučila svima."

MLADENKA MAJERIĆ

U MEDIJIMA

© 2022 Mladenka Majerić. Sva prava pridržana.